Food | Recepten,  Side dish

Aubergine dip (melitzanosalata)

Ken jij melitzanosalata al? Dit is een Griekse aubergine dip. Als knoflook liefhebber vind ik dit echt heerlijk. Echt makkelijk om te maken en niet per se slecht voor je.

Wat heb je nodig?

  • 2 aubergines
  • 3 a 4 teentjes knoflook (afhankelijk van de grootte en je voorkeur)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • Beetje zout

Hoe maak je het?

Stap 1.

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de aubergines in een ovenschaal en prik met een vork meerdere gaatjes in de aubergines. Doe daarna de aubergines 1 uur in de oven.

Stap 2.

Haal de aubergines voorzichtig uit de ovenschaal en snijdt met een mes iets in. Als het goed is kan je heel gemakkelijk het velletje eraf trekken. Zo niet, snijdt het velletje dan weg met een mes. Je hebt alleen het binnenste nodig van de aubergine, het vel heb je niet meer nodig.

Stap 3.

Snijdt de aubergine in wat kleinere stukjes. Doe het in een blender samen met de citroensap, olijfolie en de knoflook. Blend het tot een geheel.

Stap 4.

Doe de melitzanosalata in een kom en strooi er eventueel nog wat zout doorheen. Proef of het naar smaak is. Je kan altijd nog wat kruiden of citroensap toevoegen.

Je melitzanosalata is klaar om op te eten! Lekker om met wat brood te dippen of gewoon als smeersel op brood. Ook lekker om met wat vlees te eten tijdens het avondeten.

Eetsmakelijk!