Food | Recepten,  Hoofdgerechten,  Side dish

Courgette-Bloemkoolsalade

Een makkelijke manier om wat meer groente binnen te krijgen is om het niet alleen te beperken tot het avondeten. Ook de lunch is een goede gelegenheid om groente binnen te krijgen.
Wanneer het buiten kouder wordt, krijg ik steeds meer de behoefte om ook warm te lunch. En daar is deze Courgette-Bloemkoolsalade perfect voor!

Wat heb je nodig?

  • 1 stuk courgette
  • 1 pak bevroren bloemkool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • Sojasaus
  • 1 rode peper (optioneel)

Hoe maak je het?

Stap 1.

Ik gebruik graag bevroren bloemkool, maar je kan natuurlijk ook verse gebruiken. Kook de bloemkool kort. Pers ondertussen de tenen knoflkook uit. Vind je 2 tenen teveel dan kan je er ook 1 gebruiken. Ik vind zelf knoflook heerlijk en veel smaak geven en gebruik er daarom 2. Snijd de rode peper fijn (dit kan je ook weglaten als je niet van pittig houdt). En snijdt de ui en paprika. Giet de bloemkool af.

Stap 2.

Heb je een spiraliser? Mooi, gebruik dit voor de courgette om er mooie slierten van te maken. Heb je dit niet? Dan kan je dit voorgesneden kopen in bijna elke supermarkt. Maar je kan natuurlijk ook zelf de courgette in slierten snijden. Het zal er wellicht iets anders uit komen te zien, maar het doet niks af aan de smaak!

Stap 3.

Nu je alle groente hebt gesneden kan je het geheel gaan bakken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook en rode peper toe. Bak dit even zodat de smaken zich goed over je pan verspreiden. Voeg nu de witte ui en paprika toe en bak even kort mee. Daarna is het tijd om de bloemkool mee te bakken. Zet het vuur nu iets hoger. Voeg een eetlepel sojasaus toe en mix alles goed.

Stap 4.

Voeg na 5 minuten de courgetteslierten toe. Mix alles goed met elkaar en bak het nog zo’n 3 minuten door.

Schep je Courgette-Bloemkoolsalade op en je kan aan tafel!

Tips:

  • Ook lekker met kip of garnalen
  • Extra groente? Voeg bijvoorbeeld erwtjes, peultjes, sojabonen toe
  • Kook wat mie erbij om je maaltijd vullender te maken
  • Spicy lover? Eet het met sambal of sirachsaus!

Eetsmakelijk!