Food | Recepten,  Hoofdgerechten

Couscous salade

Deze couscous salade is echt een favoriet bij ons thuis. Een fijn recept als je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Vaak is het dan makkelijker om een pizza in de oven te gooien, maar met deze couscous salade heb je nog veel sneller een heerlijke en vullende maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten:

  • Pak couscous
  • Druiven
  • Tomaat
  • Rode ui
  • Komkommer
  • Feta
  • 0,5 boulionblok groente
  • 1 el Citroensap

Zo maak je het:

stap 1.

Bepaal hoeveel couscous je wil maken. Je kan het hele pakje maken voor ongeveer 4 personen, of om meerdere dagen van te eten. Je kan ook de helft gebruiken. Doe de hoeveelheid couscous die je wil maken in een maatbeker. Onthoud tot hoeveel ml de couscous uitkomt. Bijvoorbeeld 300 ml.
Doe de couscous in een grote kom.

Stap 2

Kook water. En vul de maatbeker tot aan de hoeveelheid ml waar de couscous op uitkwam. Bijvoorbeeld 300 ml. Je zult iets meer nodig hebben maar je kan altijd beter met minder water beginnen. Doe in de maatbeker met het kokend water het bouillonblokje. Mix het goed en giet dan het bouillon over de couscous. Mix het water goed met de couscous. Doe er wat citroensap bij en laat het daarna even staan.

Stap 3.

Snijd ondertussen de groenten. Je kan dit ook aanvullen met andere type groenten. Zoals bijvoorbeeld wortel, erwten, avocado. Wat je maar lekker vindt.
Proef ondertussen of de couscous al gaar is. Is het nog net wat te hard giet er dan weer wat kokend water bij. Nooit teveel, want het is niet lekker om natte couscous te eten. Giet er telkens wat bij totdat je proeft dat de couscous niet meer hard is.

Stap 5.

Vul de couscous aan met de groentes die je hebt gesneden en met de feta. Mix het goed door en je bent klaar om aan tafel te gaan!

Deze couscous salade is ook erg lekker met wat sambal.

Eetsmakelijk!