Food | Recepten

Fritters

Op zoek naar  een andere manier om groente toe te voegen aan je maaltijd? Of wil je hapjes maken en ben je ook op zoek naar een groentehapje?
Dan is het tijd om eens groente fritters te maken. Een makkelijk recept en erg lekker!

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • wat bloem
  • 1 winterpeen (niet te dik)
  • bosui
  • 1 ei
  • 1 a 2 teentjes knoflook (net wat je lekker vindt, je kan het ook weglaten)
  • een rasp

Hoe maak je het?

Stap 1.

Begin met het raspen van de courgette. Zodra je deze hebt geraspt, plaats je de courgetterasp in een zeef met wat zout. Door het zout raak je het water uit de courgette uit.
Rasp daarna de wortel. Als je klaar bent met het raspen van de wortel, knijp je het vocht van de courgette boven een zeef uit. Je kan dit ook met een schone theedoek doen. Maar persoonlijk vind ik het uitknijpen boven een zeef makkelijker. Zodra je het meeste vocht eruit hebt voeg je de courgette- en wortel rasp bij elkaar in een kom (1). Voeg hier geperste knoflook en gesneden bosui aan toe.

Stap 2.

Voeg nu wat bloem toe aan het mengsel. Niet teveel, maar wel genoeg om alles een beetje te dekken. Zie foto 2. Voeg 1 ei toe en meng alles door elkaar.

Stap 3.

Zet een pan op het vuur en giet er wat olie bij. Schep nu steeds met een eetlepel wat van het mengsel in de pan en druk het aan tot een plat pannenkoekje. Doe dit tot dat het mengsel op.

Stap 4.

Bak de fritters en draai ze na zo’n 2 minuten om. Als het goed is wordt het natte mengsel nu aan een kant wat steviger, zoals in foto 3.  Zo niet keer de fritter terug om en laat het nog even doorbakken. Keer de fritters allemaal een paar keer om totdat ze goudbruin zijn. Zoals in foto 4.

Schep de fritters op en eet smakelijk!

1.
2.
3.
4.