Guacamole
Food | Recepten,  Side dish

Guacamole: snel, lekker en makkelijk

Guacamole, wie houdt er niet van (seriously, dit vind toch iedereen lekker)? Ik eet het met wraps, taco’s, nachos en soms zelf los op mijn brood.
Ik maak het zelf altijd met bevroren avocado’s. Want wachten tot rijpe avocado’s is echt geen pretje.

Wat heb je nodig om guacamole te maken?

  • Pak bevroren avocado’s (250 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • wat peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tomaten
Stap 1

Ontdooi de avocado’s. Ik doe dit altijd via een defrost functie op onze magnetron.
Als je deze functie hebt raad ik je aan dit te gebruiken. Dit is namelijk echt een snelle manier om guacamole te maken van bevroren avocado´s.  Haal het er dan steeds even uit om te kijken of je het kan prakken met een vork. Is het nog teveel bevroren doe je het er weer terug in.

Heb je dit niet dan kan je ook de avocado’s er eerder uit halen om te laten ontdooien. Je kan er dan eventueel al wat citroensap over doen zodat de avocado’s niet bruin worden.

Stap 2

Zodra je op een van deze manieren de avocado’s hebt ontdooid kan je gemakkelijk met een vork de avocado’s prakken.

Stap 3

Snijd de rode ui en de rode peper in kleine stukjes. En voeg dit toe aan je geprakte avocado’s. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit ook toe. Voeg citroensap toe en naar smaak wat peper en zout. Je guacamole is nu klaar!

 

Geniet ervan!