Food | Recepten,  Side dish

Havermout ontbijtcake

Ben je op zoek naar even een ander ontbijtje dan normaal? Probeer dan eens deze havermout ontbijtcake! Vol natuurlijke ingrediënten en zonder suiker!  Zoals de naam misschien wel suggereert is dit geen zoete hap en dus goed geschikt om je dag mee te beginnen.

Ingredienten

  • 150 gram havermout
  • 1 theelepel baking powder
  • beetje zout
  • 1 ei
  • 40 gram pindakaas
  • 120 ml melk
  • 2 bananen
  • handjevol pecannoten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met het mixen van de droge ingrediënten. Dus de havermout, baking powder en zout. Je kan hier na smaak ook een halve theelepel kaneel aan toevoegen.
Voeg daarna het ei geklutst toe, daarna de melk en de pindakaas. Prak in een kom de bananen tot een papje en voeg het toe aan je havermout mengsel.

Bak een ovenschaal en bedek deze met bakpapier. Giet hier je mengsel aan toe. Breek een handjevol pecannoten en verdeel dit over de bovenkant.

Doe nu het geheel in de oven en laat het zo’n 30 minuten bakken. Zodra de tijd om is kan je met een saté prikker of vork even checken of het beslag droog is. Komt je stokje/vork er nat uit, laat het dan nog even 5 minuten doorbakken. Komt het er droog uit, dan is je havermout ontbijtcake klaar!
Je kan de bovenkant nog decoreren met plakken banaan en/of druppels pindakaas.

Je kan dit ongeveer een week in de koelkast bewaren. Makkelijk dus om bijvoorbeeld op zondag te maken en doordeweeks als snel ontbijtje te nuttigen!

Eet smakelijk!