Den Haag

Indiaas restaurant Den Haag – Taj Mahal / Maharani

Op zoek naar een Indiaas restaurant in Den Haag?
Dan heb ik twee restaurant tips voor je!

 

Wanneer je op zoek bent naar een Indiaas restaurant in Den Haag dan moet je naar Taj Mahal of Maharani.
Ik zet de voor- en nadelen van deze restaurants voor je op een rij.

Taj Mahal:

In de gezellige maliestraat vind je Taj Mahal. Wanneer je naar binnen loopt is het erg klein en zijn de tafels typerend gedecoreerd met een rood tafelkleed. Toen wij naar binnen liepen was het nog best vroeg, 17:45, waardoor de stilte van het restaurant snel opviel. Er staat heel zacht muziek op waardoor je de andere gasten er goed kon horen.
De bediening is erg vriendelijk. Wij bestelden samosa vooraf en hadden voor hoofd de kip madras en de king prawn vindaloo (zie foto header). Je krijgt vooraf heerlijke papadums. De samosa was erg lekker. Het duurde even voordat het hoofdgerecht kwam (staat ook op de kaart dat deze gerechten langer duren), maar dit was het echt helemaal waard. Het eten was onwijs lekker. We hadden bij het hoofdgerecht ook de garlic naan en dit was wel het lekkerste naanbrood wat ik heb gegeten. 

Voordelen:

 • Je maakt het zo duur als je wil. Je hebt gerechten van rond de €14.- maar ook rond de €20,-
 • Eten is echt heel erg lekker
 • Vriendelijke bediening

Nadelen:

 • Beetje oud decor
 • Klein, maar dit kan ook een voordeel zijn
 • Je zit best dicht op elkaar

Beetje ‘oudbollig’ decor Taj Mahal

Maharani:

Maharani zit op het Noordeinde in Den Haag. Loop naar binnen en waan je meteen in de Indiaase wereld. De muren zijn rood, de decoratie is typisch Indiaas, er staat Indiaanse muziek op en ze hebben zelfs een stuk ruimte wat ze de ‘tempel’ noemen. Dit is het middenstuk wat met een ballustrade wordt gescheiden van de rest van het restaurant. Wij hebben uiteraard in de ‘tempel’ gegeten.

Aan alleen een hoofdgerecht heb je in principe voldoende bij Maharani. Bij je hoofdgerecht krijg je ook altijd spinazie met kaas en een bonengerecht.  Wij nemen er altijd Naanbrood om in de gerechtjes te dippen. Eén naanbrood is wel rond de 4,-. Een hoofdgerecht rond de €22,-. Je krijgt vooraf ook papadums.

Voordelen

 •  Het decor is echt heel gaaf
 • Indiaase muziek zorgt voor een leuke sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Eten is echt heel lekker en smaakvol

Nadelen

 • Aan de prijzige kant
Decor van Maharani inclusief ‘tempel’

 

Welk van de twee restaurants moet je naar toe?

Dat hangt een beetje van je voorkeur af. Wanneer je veel waarde hecht aan sfeer, decor en het liefst wat netter uit eten gaat raad ik je aan om naar Maharani te gaan.
Wanneer je niet teveel kwijt wil zijn raad ik je aan om naar Taj Mahal te gaan.

Ik ben erg benieuwd of je een van deze restaurantjes hebt uitgeprobeerd en wat je ervan vond. Laat het vooral weten in de comments!