Food | Recepten,  Lunch

Linzen pizza

Soms weet ik echt even niet meer wat ik moet lunchen. Nu we zoveel thuiswerken probeer ik toch wat te variëren in type lunch. Brood, sla, soep. En nu dus een linzen pizza! Het lijkt op een turkse pizza, maar dan met linzen in plaats van gehakt. En een krokante bodem en daardoor niet op te rollen.

Wat heb je nodig?

  • Libanees platbrood (wij bestelden dit bij Picnic, maar je hebt dit in elke supermarkt)
  • Halve rode ui
  • 1 tomaat
  • Halve paprika
  • 1 teen knoflook
  • Blikje linzen
  • 1 rode peper (optioneel)
  • Blikje tomatenpuree (70gr)
  • Paprikapoeder

Hoe maak je het?

Stap 1.

Verwarm de oven op 200 graden en doe alvast het platbrood in de oven. Kort, max 5 minuten. Hierdoor wordt het platbrood lekker krokant.

Stap 2.

Doe de halve rode ui, halve paprika, knoflook, tomaat, linzen (eerst uitlekken) en rode peper in de blender. Doe wat olie in een pannetje en voeg hier het linzen mengsel aan toe. Voeg hier nog tomatenpuree aan toe. Voeg een theelepel paprikapoeder toe. En wat zout.

Stap 3.

Haal het platbrood uit de oven en smeer hier je linzenmengsel overheen. Doe de linzen pizza in de oven (nog steeds 200 graden). Je kan hier ook wat kaas op doen.
Na 5 minuten kan je de linzen pizza uit de oven halen en genieten van een warme lunch! Je kan er toch wat tomaatjes, rode ui, sla en komkommer op doen. Erg lekker met wat knoflooksaus en sambal.

Eetsmakelijk!