Food | Recepten,  Hoofdgerechten,  Side dish

Ratatouille

Groente hoeft helemaal niet saai te zijn, maak er een feestje van met dit makkelijke recept voor ratatouille!
Juist nu de dagen kouder en donkerder zijn kan je een goede portie groente goed gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 3 tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 330 ml tomatensaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Wat kruiden zoals oregano of Italiaanse kruiden

 

Hoe maak je het?

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd ondertussen de groente in dunne schijfjes.

Stap 2.

Voeg 330 ml tomatensaus toe in een ronde bakvorm. Pers een teentje knoflook en mix dit samen met wat kruiden in de tomatensaus. Ik gebruikte hiervoor Heinz Tomato Frito. Maar je kan in principe elke tomatensaus gebruiken. Gebruik je iets met al een smaakje eraan, dan is het niet nodig om nog knoflook en kruiden toe te voegen.

Stap 3.

Maak een stapeltje door van elk groente 1 schijfje te pakken. Leg dit uitgewaaierd boven op de tomatensaus. Ga zo door totdat je de gehele bakvorm hebt gevuld. Vind je dit teveel werk, dan kan je ook je groentes in blokjes snijden en het gemixt toevoegen aan de tomatensaus.
Je zou ook nog eventueel schijfjes mozzarella kunnen toevoegen.

Stap 4.

Besprenkel het geheel met 1 eetlepel olijfolie. Plaats de ratatouille in de oven. Na 45 minuten is het klaar en kan je aan tafel.

Wij aten dit met z´n 2en als hoofdgerecht met wat stokbrood erbij. Heerlijk om het stokbrood te deppen in de saus!

Je kan het ook als bijgerecht maken bij een ander gerecht. Of als gezond hapje bij de borrel.

Eetsmakelijk!